onsdag 25 februari 2009

Ett kvastskaft, tre meter rep och ett paket makrill

Nuuu är jag hemma igen! Himmel, idag har det varit full rulle:
Tågade ner på stan (storhandlingen), ringde och bad A sällskapa mig ut till ÖB (4 km promenad, dit), vilket hon gärna gjorde (tilläggas bör att hon borde nog ha legat och sovit då hon varit här och släckt brand i morse, MEN hon är en vuxen männska och hon ville följa med, så jag är därmed oskylldig ^^). På vägen ut till ÖB stannade vi till vid Tools, tänkte iaf kika in och se om de hade de attrialjer jag sökte, och det hade de! Så här kunde vi ha vänt och gott hem. Men nej, vi hade ju bestämt att vi skulle gå ut till ÖB så då gjorde vi det. Och köpte ett varsitt paket makrill. Sen gick vi hem ^^ Dagens promenad avklarad.
Yes. Hem och käka lite snabbt, därefter språngmarsch till kommunhuset där vi hygienombud skulle samlas för utbildning. Mycket av den 2 ½ timmas utbildningen var något av en repitition, men en del nytt oxå. Intressant faktiskt. Så nu är ett av fem utbildningstillfällen avklarade. Nu ska jag bara dikta ihop nåt bra, för nu ligger det på mig att utbilda mina (några icke-intresserade) kollegor. Måste vara nåt pedagogiskt, lättbegripligt och bra... Aja, det löser sig nog.
Kajakade sedan ner på stan och ögnade igenom årets bokrea. Den var rätt mager för år, om jag får säga det själv. Köpte en eng-sv ordbok samt en snygg bok om världens snabbaste motorcyklar, dregellektyr ^^
Och här sitter jag nu. Käkar korv&bröd, dricker te och funderar på vad jag ska träna ikväll... Pilates eller spinning... Hmmm .... Det lutar mest mot spinning... Jaja återstår att se. Har en timma på mig att bestämma mig.
Well, nu kanske ni fortfarande undrar vad 17 jag ska med repet och kvastskaftet till. Jag har fått en övning där jag ska hålla en stång, stav, pinne, kalla det vad du vill (gymmets skivstångar var för korta), hålla den med båda händerna, med raka armar och höja den över huvudet och bak över ryggen så stången nuddar ryggslutet. Ju tätare man kan hålla händerna mot varann och fortfarande nudda ryggen med stången desto mjukare är man i axlarna. Jag måste hålla BRETT!! Jag är asstel i axlarna. Repet då. För att töja ut benmusklerna och mjuka upp i höfterna ska jag typ ligga på ett bord, med ena benet bakåt och det andra så långt fram som möjligt i golvet. I det bakre benet ska jag fästa repet runt foten och dra den framåt, över huvudet och samtidigt trycka ner höften i underlaget. Ajajaj vad den är fin för mina stela höfter! Nåväl, det ska väl bli ordning på det oxå i sinom tid antar jag.
Fick en sån himla trevlig och spontan kommentar av en intruktör igår när jag tränade med min PT: "den där tjejen kommer det att bli en fin intruktör av en dag!" Gissa om jag blev glad! Det lönar sig att visa framfötterna på gymmet :)
Nej, nu har jag inte tid med det här längre. Ser ut som hej kom och hjälp i mitt kök och soporna går snart ut själva (resultatet av att det iaf känns som att man är mer på gymmet och jobbet än hemma^^)
Hej svejs på er därute i cyber!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmmm.... det vore nog bra intressant och se det där... när du gör dina övningar alltså :)
Kramis

Anonym sa...

Av rubriken att döma så hade jag gissat på att du skulle bygga ett eget metspö...men det va det ju inte!=))

Måste va himla effektivt med såna övningar! Lycka till!

Kram Scrollan

Anonym sa...

Eh... förstod inte så mycket av din på-bordet-övning men får säkert se en bild av det så småningom. ;o)
Läste först att du skulle stå vid bordet och sedan ha ena foten så långt fram som möjligt och den andra så långt bak som möjligt. Sen skulle du dra fram bakrefoten fram över huvudet typ. Kändes en aning omöjligt och därför var jag tvungen att läsa en gång till. :)
Har du köpt u2boken än då?
Trevlig fredagskväll!
kramen

Anonym sa...

Hur går det med kvastskaftet?
Vi önskar dig en riktigt trevlig helg! Kramiz från oss....